Varukorgen är tom.
(0)

Ibland dör man lite

Ibland dör man lite

Köp/reservera din biljett här

Ej bokningsbar ännu

Morfar är Anouks bästa vän, men hon inte säger det till någon… ”Berätta om solen, månen och stjärnorna” brukar hon säga. Då berättar han. Morfar berättar om gasmolnen som föder stjärnor långt ute i universum, att rum och tid hör ihop och att universum är fullt av mörk energi som vi inte kan se, känna eller ta på. Men en dag blir morfar sjuk och hamnar på sjukhus. Och Anouk märker att mamma Sim är rädd, till och med mer rädd än hon själv, för vad som ska hända när morfar en dag, kanske vilken dag som helst, faktiskt dör.

Ibland dör man lite är en varm berättelse om kosmiska avstånd, astronomi och urstark vänskap. Om verkligheten, och hur lite av den som vi faktiskt känner till eller kan förstå. Och om att sorgen, hur orimlig den än känns, kan göra plats för något nytt. Föreställningen är en lekfull balansgång mellan saga och sanning, humor och allvar samt myt och vetenskap. Den är också en språngbräda för att samtala mellan barn och vuxna om existentiella frågor. Den berör det alla människor vet, att vi en gång ska dö. Och samtidigt det ingen människa kan veta, hur oändlig rymden är, vad som finns i den och varför.
Hur kan vi hitta ett sunt förhållningssätt till något så konkret som döden och något så abstrakt som universum? Går det ens? Och behöver vi alltid veta?

Regi: Fredrik Lundqvist
Manus: Joséphine Wistedt
Skådespelare: Mikaela Hagelberg, Andrea Björkholm & Lina Ljungqvist
Ljuddesign: Niclas Lindgren 
Scenografi och kostym: Hedvig Ljungar
Ljusdesign: Sofia Öhrndalen
Snickeri: Per Gustafsson
Attributmakare: Sara Ottosson
Produktion: Denise Olsson & Jens Peterson Berger

VÄSTERÅS - ELEKTRA
Adress: Sintervägen 6, 721 30 Västerås
Telefon:  021-12 30 60
E-post: bokning@elektrabio.se

Biljettförsäljning: Kassan öppnar 45 minuter innan föreställningen

Folketsbio Elektra
Adress: Sintervägen 6, 721 30 Västerås
Telefon: 021-12 30 60
Org.nr: 878001-3580
E-post: bokning@elektrabio.se 

barcodolby3dQSC